top of page
  • Yazarın fotoğrafıbirevikiturizmci

Canımın İstanbul Köşesi.. Ağva!

Güncelleme tarihi: 10 Şub 2021

İstanbul'da yaşayanlar için aslında bulunmaz bir nimet Ağva! Ziyaretçilerine etkinlik anlamında çok alternatif sunamasa da; huzur, doğa ile baş başa kalma ve kafa dinleme açısından sizi mest edeceğine eminiz. Hele ki bir de hafta içini seçerseniz...

Ağva'ya Yolculuk..


İstanbul ile arası yaklaşık 90 km olsa da aslında zorlu bir yolculuk sizleri bekliyor. Yolun belirli bir yerden sonra dar ve dönemeçli olması sebebi ile özel aracınız ile 1 saate yakın bir sürede Ağva'ya varabilirsiniz.


Ağva '' 2 dere arasına kurulmuş köy '' anlamı taşıyor. ( Göksu ve Yeşilçay Dereleri )




Ağva'da Ne Yapabiliriz ?


Her mevsim farklı bir aktivite bulmak mümkün.

- Ağva için ilk önerebileceğimiz yer tabi ki de limanda boy boy sıralanan balık restaurantları :) Keyifli bir akşam yemeğine rakı ve balığınızın nefis uyumunu katabilirsiniz.

- Kendi balığımı kendim tutmak istiyorum derseniz de oltalarınızı alıp kıyıya gidebilirsiniz! Hem nehir hem de deniz olduğu için her çeşit balığı da bulabilirsiniz.

- Limandaki tekneler ile çevre koylara bir kaç saatlik turlar yapılmaktadır. Bizce kesinlikle yapılması gerekenlerden!


- Ağva'dan ayrıca nehirde deniz bisikleti ya da kano keyfini çıkarmadan da dönmemenizi tavsiye ederiz. Özellikle akşam üzeri güneş batışının keyfi de bir başka canım!







- Ağva'ya yazın gidecekseniz yaklaşık 2.5 km'lik kumsalının ve denizinin de keyfini çıkartabilirsiniz. Yalnız unutmayın Karadeniz'desiniz!

- Doğa yürüyüşü meraklıları içinse günün her saati uygun. İster deniz ya da nehir kenarında, isterseniz de ormanlık alanlarda, yeşillik içerisinde turlarınızı planlayabilirsiniz.

- Meraklısıysanız kamp dahi kurabileceğiniz alanlar mevcut.




Ağva'da Alışveriş..


Çarşı içerisinde bulunan mağaza ve dükkanlarda hediyelik eşyaların yanı sıra el işi modelleri de bulabilirsiniz.

Sebze ve meyvenin yanı sıra yerli halkın kendi yetiştirdiği organik ürünleri de cuma günü kurulan semt pazarında bulabilirsiniz.



Ağva'da Gezilecek Yerler..


- Ağva Kilimli Koyu - Saklı Göl - Ağva Yürüyüş Parkuru

- Göksu Deresi - Yeşilçay Deresi - Gürlek Mağarası

- Kadırga Koyu - Ağva Feneri - Ağva Limanı


İstanbul 90 Km


Kocaeli 60 Km

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page