top of page
  • Yazarın fotoğrafıbirevikiturizmci

Doğanın içerisinde saklı bir cennet! Natürköy!

Çok şaşıracaksınız belki ama biz yine kendimizi doğaya attık! :) Tam tabiri ile 'doğanın içerisine saklanmış' bir cennete geldik.

Kafanızı çevirdiğiniz her yerin yeşillikler ile çevrili olduğunu düşünün. Bir yandan da kuşların cıvıltısının ve şelaleden gelen suların sesleri...


Natürköy'e Nasıl Gidilir ?


Otoban üzerinden Sapanca, Arifiye çıkışını takip ederek, Mahmudiye Muhtarlığını geçip yaklaşık 3 km yol alarak ulaşabilirsiniz. Muhtarlığı bulduktan sonra zaten Natürköy tabelalarını da görmeye başlayacaksınız.




Natürköy; yürüyüş yapabileceğiniz yolları, tam ortasından geçen deresi, konaklama yapmak isteyenler için bungalovları, çocuklarınız için oyun alanları, şelalesi ve hayvanlar için ayrılan mini yaşam alanı ile doğaya sığınmak isteyen herkes için ayrı bir dünya.




Gezerken kendimizi bir şarkıyı mırıldanırken bulduk bir anda. ''yine gözümüz yükseklerde, hayat geçiyor perde perde, doydum artık bana müsaade, bir yer bulalım dünyadan uzak'' :)

Natürköy'de yeşilin bin bir türlü çeşidini bulabilirsiniz. Ceviz, çam, katrancı eriği, ormangülü, muşmula, defne, kocayemiş ve niceleri...


Natürköy ayrıca sadece gezmek için değil yöresel yemekler ve kahvaltı için de harika bir seçenek. Yemekler sonrası gölgelerdeki çadırlarda serinlemek ve hamaklarda uyumak da bu keyfe dahil :)





Bizim bu gezimiz malum pandemi dönemine denk geldiği için her taraf kapalıydı ama oradaki çalışanlarla konuştuğumuz zaman bize söyledikleri 'normal dönemde gelmiş olsanız bu kadar rahat gezemeyebilirdiniz'

Bu cümleden de anlayabileceğiniz üzere aynı zamanda fazlasıyla kalabalık oluyor Naturköy.


Ama ne olursa olsun ''bir yer daha bulduk dünyadan uzak'' :)


Kurtköy 100 Km


Sakarya Merkez 25 Km








Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page