top of page
  • Yazarın fotoğrafıbirevikiturizmci

Nice La Belle - Güzel Nice

Güncelleme tarihi: 21 Mar 2021

Akdeniz'in mavi ve yeşilini lüks yaşam ile eşsizleştiren Nice, Fransa'nın en ilgi çekici merkezlerinden biridir. Denizi, sahilleri ve doğal güzellikleri ile Fransız Rivierası'nın bu güzel kenti aynı zamanda 'Nice La Belle' yani 'Güzel Nice' olarak da anılmaktadır.

Nice

Barbaros Hayrettin Paşa 1453'de Nice'i Roma İmparatorluğu'ndan alıp, koltuğa Fransızları oturtmuş ve Nice 100 aşkın süredir hep Fransızlarda kalmıştır. Günümüzde hala şehir içerisinde o dönemlerde kullanılan toplar da sergilenmektedir.


Nice uzun yıllar İtalyan kültürüne sahip olan Savoy Dükalığı sınırlarındaydı. Bu yüzden kentte de İtalyan havası görmek mümkündür. Şehrin mutfağında da bu etkileri çok sıkça görebilirsiniz. Nice'de çok sayıda İtalyan restaurantları vardır ve öne çıkan yemekleri de genellikle İtalyan yemekleridir.










Akdeniz şehri olan Nice'de tahmin edileceği üzere akdeniz iklimi hakimdir. Kış döneminde dahi denize girildiği dönemler olabilmektedir. Ayrıca denizi her noktada temiz olduğu için şehir merkezinden de rahatlıkla denize girilebilir. 4 günümüzün geçtiği bu harika şehirde yağmuru da gördük, güneşi de... Merak etmeyin asla üşümezsiniz :)




Nice'de Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler!


- Vieux Nice - Cathedrale Sanit Nicholas

- Parc De La Colline Du Chateu - Garibaldi Square

-Promenada Des Angleis - Opera De Nice

- Cimiez - Place Rossetti

- Cours Saleya - Musee D'art Moderne

- Notre Dame De Nice Bazilikası - Muse National Marc Chagoll

- Parc Phoenix - Musee Matisse

- Place Massena - Massena Museum



Haydi Gelin Bir Kaçına Göz Atalım!


Nice'in en güzel panoramik noktasıdır. Şanslıyız ki hem hava açıkken hem de kapalıyken görme fırsatı bulduk şehri buradan. Colline De Nice olarak da geçen bu kule manzara tepesi olarak da kullanılmakta. İster yürüyerek yokuş yukarı, isterseniz de asansör kullanarak çıkabilirsiniz.


Fransız Rivierası'nın en özel noktalarından biri olan Promenade Des Anglais'de yürüyüş yaparken kentin simge yapılarından bazılarına da denk gelebilirsiniz. 4 km uzunluğundaki bu sahil şeridinde yürümek istemez iseniz, çevredeki dükkanlardan bisiklet ya da paten kiralayabilirsiniz.

Promenade Des Anglais
Promenade Des Anglais


Promenade Des Anglais
Promenade Des Anglais


Şehrin simgesi sayılabilecek en zarif ve görkemli yapısı Hotel Negresco! Konaklamasanız bile, kafesinde ünlü kokteyl barında bir şeyler içebilir, güneşi de batırabilirsiniz.


Hotel Negresco

Türkçe anlamı ile 'Eski Nice' şehrin kale altındaki eski ve tarihi bölgesi. Arnavut kaldırımlı dar ve canlı sokakları, pastel tonlarındaki evleri, yerel restaurant ve kafeleri, küçük meydanları ile tam bir Akdeniz kasabası havasında!




Fransa ile Türkiye arasında 1 saatlik zaman farkı vardır. Fransa, Türkiye'den 1 saat geridedir. Haftanın her günü karşılıklı olarak İstanbul - Nice seferleri yapılmaktadır. Uçuş süresi de yaklaşık 3 saat 15 dakikadır. Fransa için de Schengen vizesi gereklidir.




Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page