top of page
  • Yazarın fotoğrafıbirevikiturizmci

Skydeck & Willis Kulesi - Chicago

Yükseklik korkunuz mu var ? Buradayken unutun gitsin!


Sadece Chicago'nun değil, dünyanın en görkemli yapılarından birisine götürüyoruz sizi.

Willis Kulesi; ofis ve dairelerden oluşan, siyah alüminyum kaplaması sayesinde dışarıdan bakıldığında fazlasıyla dikkat çekici bir görünüme sahiptir.

1973 yılında tamamlanan yapı 1997 yılına kadar dünyanın en yüksek yapısı ünvanını elinde bulunduruyordu. Günümüzde de hala Skydeck Chicago'nun en yüksek binasıdır.






Skydeck'in son katına kadar 2232 basamak varmış. Merdivenlerden yürüyerek çıkma rekoru ise 12 dakikaymış. Yılda bir kez de yardım kuruluşlarına para toplayabilmek adına bu merdivenlerde etkinlik düzenleniyormuş. Tepeye kadar tırmanma! Sorduğumuzda ortalama 45 dakika sürdüğü belirtilmişti bize. Biz tabi ki de denemedik ''1 saatimizi'' boşa harcayamazdık.. :)



Bu gökdelende 360 derecelik şehir manzarasını izlemek Chicago'da yapılacak en güzel etkinliklerden biri. Ledge olarak da bilinen bir cam zeminden bakmak kimimiz için heyecan verici, kimimiz için de korku dolu anlara sahne olabilir.





Chicago'ya ilk ziyaretiniz ise Skydeck sizin için bir zorunluluktur! Gökdelenin içerisinde kafeler, sergiler ve hediyelik eşya alanları da mevcut. Fakat tahmin edeceğiniz üzere biraz pahalı..





Sabah giriş bileti ile akşam gün batımı girişi biletlerinin farklı fiyatta olduğunu da unutmayın. Hangisini tercih ederseniz edin belli bir süre kuyrukta bekleyeceğiniz gerçeğini de atlamayalım. Giriş biletlerini önceden almak isterseniz de theskydeck.com adresini ziyaret edebilirsiniz.



Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page